Göçmen OSGB ;Toplumda ilk yardım bilincinin gelişmesi için eğitimleri yasal yükümlülük haline gelmiştir. Tehlike durumlarına göre sayıları ilgili mevzuata göre aşağıdadır,
MADDE 19 – (1) İş sağlığı ve güvenliği kapsamında;
a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,
b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,
c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,
bulundurması zorunludur.
(2) Özel güvenlik ve sürücü kursları gibi ilkyardım eğitiminin zorunlu olarak verildiği kurslarda ilkyardım eğitimlerinin, bu Yönetmeliğe göre yetki belgesi almış eğitimciler tarafından verilmesi zorunludur.
(3) Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programı dahilinde, ilkyardım eğitimi verecek öğretmenlerin 16 saatlik ilkyardım eğitimini almaları zorunludur.
A) Standart İlkyardım Eğitimi
Eğitim süresi : 40 saattir (5 gün) Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınav yapılmakta, katılımcılara ‘Standart İlkyardım Eğitim Sertifikası’ ve ilkyardımcı kimlik kartı verilmektedir.
B) Temel İlkyardım Eğitimi
Eğitim süresi : 16 saattir (2 gün) Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınav yapılmakta, katılımcılara ‘Temel İlkyardım Eğitim Sertifikası’ ve ilkyardımcı kimlik kartı verilmektedir.
Temel İlkyardım Eğitimi, 16 saatlik program 2 gün (8+8 saat) olarak uygulanmaktadır.
Grupların talebi doğrultusunda eğitim;
Eğitimler, etkin olabilmesi için her 10 katılımcı için 1 eğitmen düşecek şekilde verilmekte ve öğrenimi kolaylaştırmak amacıyla interaktif olarak örnek olaylar gösterilerek anlatılmakta, her katılımcının eğitim materyalleri üzerinde uygulama yaparak öğrenmesi sağlanmaktadır. Eğitimde kullanılan materyaller (manken, sargı bezi, atel vb.) Göçmen OSGB tarafından temin edilmektedir.